NL FR ES

Over ons


Een uniek initiatief voor en door leerkrachten

‘Fruit, een lekkere buit’ is een internationaal scholenproject dat georganiseerd wordt in Nederland, Spanje en België. Alle lespakketten zijn tot in de puntjes educatief onderbouwd door leerkrachten, pedagogen en voedingsdeskundigen. Ze zijn ontwikkeld in lijn met de leerplannen en worden gratis aangeboden op de website. ‘Fruit, een lekkere buit’ heeft ook een Facebookpagina, waar jullie nieuwe ideetjes rond fruit kunnen ontdekken.


Fruitactiviteiten voor iedereen

De kinderen leren aan de hand van actieve en sociale opdrachten bij over fruit en een gezonde levensstijl. Van spelletjes en fruitreceptjes tot knutselactiviteiten en experimentjes, de opdrachten zijn ontwikkeld op maat van de leerlingen en kunnen uitgevoerd worden binnen of op de speelplaats, met de hele klas of in kleinere groepjes. ‘Fruit, een lekkere buit’ heeft alles in huis voor een fijne en gezonde namiddag!

Fruit, een lekkere buit steekt in een verjaardagsjasje! Vieren jullie mee?

Al meer dan 10 jaar wordt ‘Fruit, een lekkere buit’ in tal van Nederlandse, Belgische en Spaanse scholen enthousiast onthaald en dat verdient een feestje. Dit schooljaar worden alle jarigen in de klas extra in de bloemetjes gezet. Want zij mogen uit alle interactieve opdrachten eentje kiezen die ze met de hele klas gaan uitvoeren.

Onze praktijkgerichte opdrachten houden rekening met alle kwaliteiten van jullie kinderen: koken, experimenteren, tekenen, spelen, zingen, dansen, noem maar op. Samenspelen en creativiteit zijn dé kernwoorden.


Een scholenproject waarbij iedereen kan winnen!

Na de inschrijving ontvangen jullie per klas een klasposter waarop jullie het thema kunnen ontdekken én een jaarposter die jullie zelf mogen vervolledigen met activiteiten. Starten jullie met een fruitopdracht? Houd dan zeker je smartphone of fototoestel bij de hand. Want per inzending, maken jullie kans op een Kiwi-Party.